تهران، اشرفی اصفهانی
info@mspasargad.com
02144880237
تماس با ما

دستگاه تصفیه آب خانگی

آیا قصد خرید دستگاه نصفیه آب خانگی دارید ؟


حتما تا به حال دستگاه های پارچ تصفیه آب، اسمز معکوس، سختی گیر و … را دیده اید اما اگر بخواهید بدانید کدام برای شما مناسب تر است باید در مورد آن ها مطالب مهمی بدانید تا بتوانید انتخاب بهتری انجام دهید.

در این مطلب به بررسی بهترین دستگاه های تصفیه آب خانگی خواهیم پرداخت.

 

 

دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس

مراحل مختلف تصفیه آب در این دستگاه به ترتیب در زیر آمده:

1- پیش تصفیه

در ابتدا در این دستگاه تصفیه آب اولیه انجام می شود، به این صورت که آب چاه یا آب لوله کشی شده تحت فشار یک پمپ تقویت کننده از یک پیش فیلتر که در واقع یک فیلتر الیافی است عبور داده می شود، در این مرحله گل و لای، ماسه، ذرات خاک رس و رسوبی که احتمال دارد قسمت ممبران دستگاه اسمز معکوس را مسدود کند، توسط این فیلتر الیافی حذف می شود.

2- فیلتراسیون

بعد از مرحله ی پیش تصفیه آب، آب وارد فیلتر کربن فعال می شود، در عبور از این مرحله مواد معدنی و آلاینده های آب مثل آفت کس ها، کلرامین، مس، جیوه و کروم در کربن فعال به دام می افتند، همچنین کلر نیز در این قسمت از مسیر از آب حذف خواهد شد تا به قسمت ممبران دستگاه آسیبی وارد نکند.

3- ممبران اسمز معکوس

در این مرحله آب با فشار به قسمت فیلتر ممبران دستگاه اسمز معکوس وارد می شود. از منافذ بسیار ریز فیلتر ممبران آبی که عبور می کند آبی تمیز است، ناخالصی هایی که پشت فیلتر ممبران گیر می کند به وسیله زهکشی تخلیه می شود.

4- فیلتر کربن ثانویه

این مرحله بستگی به این موضوع دارد که دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوسی که شما خریداری می کنید دارای فیلتر کربن ثانویه باشد یا نه، اگر این قسمت را داشته باشد آب به یک مخزن تصفیه دیگر منتقل می شود و دوباره از فیلتر کربن فعال ثانویه عبور داده می شود، این مرحله باعث می شود که مزه و بوی آب بسیار بهتر شود.

همچنین فیلتر های کربنی کار اصلی که انجام می دهند جلوگیری از ماندن مواد شیمیایی خطرناک در آب است این مواد خطرناک مانند آفت کش، علف کش و کلر انقدر ریز هستند که امکان دارد از فیلتر اسمز معکوس نیز رد شوند.

در دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس فیلتر های کربنی باید بین هر دوره استفاده 6 الی 9 ماهه تعویض گردند، قسمت ممبران این دستگاه در هر دوره استفاده 2 سال باید یک بار تعویض شود، همچنین قسمت فیلتر رسوب گیر این دستگاه باید در هر دوره استفاده یک ساله تعویض گردد.

مزایای دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس

دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس برای کسانی که آب را از منابع خصوصی مانند چاه برداشت می کنند، به دلیل اینکه احتمال دارد این آب ها در معرض آلودگی های میکروبی و شیمیایی یا انواع دیگر آلودگی باشد میتواند گزینه مناسبی باشد؟

دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس قادر است این آلودگی های زیان بار را به سادگی حذف کند.

مزایای دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس:

1- این سیستم قادر است نمک ها، مواد معدنی، جامدات محلول و … را که باعث سختی آب می شوند و همچنین مواد شیمیایی آلی و دیگر ناخالصی ها را راحت از بین ببرد.

2-دستگاه دارای سیستم RO می تواند مزه ی آب را برای کسانی که طعم مواد معدنی محلول در آب را دوست ندارند بهتر کند.

3-آبی که با سیستم اسمز معکوس تصفیه شود در کتری و قهوه ساز رسوبی به وجود نمی آورد.

4- دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس آلاینده های کروم و جیوه و نیترات را به سادگی از بین می برد.

5- دستگاه های تصفیه آبی که از سیستم اسمز معکوس بهره مند هستند صدایی ندارند، فقط در مرحله تخلیه آب در رهکشی که این تخلیه معمولا در سینک یا کفشوی آشپز خانه نصب میشود صدای کمی تولید خواهد کرد.

6- در دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس برای نرم سازی آب از نمک یا کلرید پتاسیم استفاده نمی شود، این نکته یک مسئله ی بسیار مهم برای کسانی هست که رژیم سدیم دارند.

معایب دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس

در این قسمت به بررسی معایب دستگاه های تصفیه آب خانگی با سیستم اسمز معکوس خواهیم پرداخت:

1- قیمت این دستگاه به نسبت نرم کننده های آب یونی بیشتر است و به نسبت تقطسیر کننده های آب کمتر است.

2- در این دستگاه کارتریج فیلتر ها باید به صورت دوره ای تعویض شوند.

3- دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس به نسبت سایر سیستم ها آب بیشتری را مصرف می کند.

دستگاه سختی گیر آب

دستگاه های نرم کننده آب که به سختی گیر آب معروف هستند به این شکل کار می کنند:

1- آب در ابتدا به مخزن رزین وارد می شود، در این قسمت دانه های رزین داری بار منفی هستند و با یون هایی که در آب وجود دارد واکنش می دهند.

2- در فرآیند تبادل یونی منیزیم و کلسسیم از آب حذف خواهد شد، زیرا کلسیم و منیزم دارای بار مثبت هستند و جذب ذرات رزین که بار منفی دارند می شوند.

3- آب نرم را میتوانید در تمام خانه استفاده کنید. آب نرم به دلیل اینکه کلسیم و منیزیم ندارد به پوست و مو آسیب نمی زند و زیبایی آن را حفظ می کند همچنین باعث می شود تا تاسیسات و لوله کشی ساختمان سالم تر بماند.

4- این دستگاه در حین انجام چرخه احیا، بازسازی می شود و می توان از آن دوباره استفاده کرد.

 

 

نگهداری از دستگاه تصفیه سختی گیر

نگهداری این دستگاه تصفیه آب زیاد زمان بر نیست و دردسری هم ندارد. باید بررسی کنید که در آب مصرفی شما آهن وجود دارد یا نه اگر آهن وجود داشته باشد باید به مقدار مسزان آهم موجود سالی یک یا دو بار پاک کننده بستر رزینی دستگاه را به لوله مخزن آب نمک آن اضافه نمایید.

مزایای دستگاه تصفیه سختی گیر

این دستگاه آب را نرم می کند و مشکلاتی که ناشی از سختی آب هست را برای شما به حداقل می رساند به عنوان مثال:

1- برای شستشو و ایجاد کف بیشتر و حمام احتیاج به استفاده زیاد از مواد شوینده یا صابون نخواهید داشت.

2- ظروف و البسه بهتر تمیز می شود.

3-البسه آسیب کمتری در الیافشان ایجاد ایجاد می شود و دیرتر فرسوده می شوند.

4-احساس خشکی پوست و مو کمتر می شود.

5- کمتر شدن رد آب و لکه بر روی سینک ظرفشویی یا شیرآلات و وان حمام

6- کمتر شدن آسیب به لوله کشی به دلیل رسوب مواد معدنی در لوله ها

معایب دستگاه تصفیه سختی گیر

1- اگر رژیم غذایی کم سدیم استفاده می کنید باید در استفاده ار این دستگاه دچار تردید شوید، البته ناگفته نماند که مقدار سدیمی که در اسن سیستم برای نرم شدن آب اتفاق می افتد در مقایسه با رژیم غذایی یک انسان سالم حداقل در نظر گرفته می شود.

2- به دلیل اینکه این دستگاه به جز محفظه رزینی و تغییرات یونی چون از مخزن کلرید سدیم (نمک) هم برای نرم کردن آب استفاده می کند در حوزه ی سلامت کمی نگرانی ایجاد می کند. باید دستگاه را به طور منظم و دوره ای با نمک پر کنید و این مسلم هست که هر قدر که مصرف شما بیشتر باشد باید نمک بیشتری هم در دستگاه شارژ کنید.

سیستم های تصفیه آب یخچال

روش کار فیلترهای نصفیه آب یحچال را در این قسمت بررسی می کنیم:

1- یخچال شما به آب لوله کشی منزل وصل می شود، این یخچال ها دارای فیلتر تصفیه آب در داخل خود هستند و شما آب تصفیه شده دائمی خواهید داشت.

2-فیلتر یخچال های خانگی کربن فعال دارد.

3- آبی که از لوله های آب وارد فیلتر یخپال می شود درواقع از فیلتر کربن فعال عبور می کند این فیلتر آلاینده ها را به خود جذب کرده و آبی بدون آلاینده از آن عبور می کند.

4- آب تصفیه شده مقداری وارد قسمت یخ ساز می شود و برای تولید یخ در یخچال استفاده می شود و آب تصفیه شده همیشگی در اختیار اعضای خانواده قرار میگیرد.

 

 

از فیلتر تصفیه آب یخچال چطور نگهداری کنیم؟

توسط اسفنجی نرم که آن را به محلول سرکه و آب آغشته کرده ایم می شود همه ی سطوح یخچال که در نزدیکی فیلتر آب هستند و جرم و رسوب می گیرند را تمیز کرد.

مزایای سیستم های تصفیه آب یخچال

این سیستم های فیلتر تصفیه آب یخچال یکی از گزینه های تصفیه آب خانگی ساده و آسان هستند، این فیلتر ها آب خنک و سالم و تمیز را در اختیار شما و اعضای خانواده قرار می دهد.

معایب سیستم های تصفیه آب یخچال

فیلتر آب یخچال باید ماهی یکبار تعویض شود تا درست کار گند و آب تمیز و تصفیه شده در اختیار ما قرار دهد. اگر بیشتر از زمان معین از آن استفاده شود دیگر نمی تواند آلاینده ها را از آب آشامیدنی حذف نماید. البته درست هست که این فیلتر ها نسبتا ارزان قیمت در می آیند، اما باید این را هم مد نظر قرار بدهید که آبی به زلالی سیتم اسمز معکوس ارائه نمی دهد.

سیستم های فیلتر تصفیه شیر آب

فیلتر های تصفیه شیر آب به این شکل کار می کنند:

1- همراهان گرامی این مقاله باید حتما توجه کنید فیلتری که می خواهید برای شیر آب مورد نظر خود تهیه کنید با آن هماهنگی داشته باشد.

2- فیلتر های شیر آب را باید بر اساس روشی که در دستور العمل ارائه شده به شیر آب وصل کنید.

3- زمانی که شیر آب مورد نظر بعد از نصب فیلتر باز می شود، آب از فیلتر عبور کرده و آب تصفیه شما در اختیارتان قرار میدهد.

 

 

از فیلتر تصفیه شیر آب چگونه نگهداری کنیم؟

ابتدا یک محلول با صابون ملایم یا یک فنجان سرکه و 3 فنجان آب درست می کنیم. حالا قوطی آن را در آن قرار میدهیم تا کاملا خیس بخورد و در انتها آن را از محلول خارج کرده و یک دستمال پارچه ای مرطوب تمیزش می کنیم و در نهایت در معرض هوا قرار میدهیم تا کاملا خشک شود.

مزیت های استفاده از فیلترهای شیر آب

1- توجه داشته باشید که این فیلتر ها به احتی نصب و به راحتی تمیز می شوند پس از این لحاظ برای کاربران خوشایند هستند.

2- به این دلیل که به راحتی می توانید آن ها را جایی بردارید و در جای دیگری کنید، پس برای مستاجران می تواند انتخاب خوبی باشد.

معایب سیستم های فیلتر تصفیه شیر آب

1- به این دلیل که این فیلتر ها مقداری از فضای سینک شما را اشغال خواهد کرد، باعث می شود دست و پا گیر شود شود و نتوانید در سینک راحت کار کنید.

2- شکل ظاهری این فیلتر زیاد خوشایند نیست.

3- این فیلتر های روی سرعت جریان آب نیز تاثیر گذار هستند.

پارچ های تصفیه آب

کار با این پارچ های تصفیه آب بسیار آسان است، تنها نکته این است که برای کارآیی بهتر باید چند پارچ در ابعاد مختلف را تهیه کنید و در یخچال قرار دهید.

از پارچ تصفیه آب خانگی چگونه نگهداری کنم؟

این پارج ها را باید بعد از هر بار استفاده با آب و شوینده ی ملایم به آرامی با دست شستشو دهید اجازه بدهید در معرض هوا قرار بگیرد و خشک شود سپس دوباره از آن استفاده نمایید.

 

 

مزیت ها استفاده از پارچ تصفیه آب

قیمت این فیلتر های تصفیه آب پارچ تقریبا ارزان است، همچنین استفاده از این فیلتر ها و نحوه ی نگهداری و تعویض آن ها بسیار راحت است، احتیاجی به نصب ندارد، اگر تعداد اعضای خانواده زیاد باشد احتمال دارد هزینه تعویض فیلتر ها برایتان گران تمام شود.

معایب پارچ های تصفیه آب

1- اگر فضای یخچال شما کم باشد برای قرار دادن چند پارچ تصفیه آب در یخچال به مشکل بر میخورید.

2- همچنین بعد از اینکه هر پارچ پر کردید باید منتظر بمانید تا آب تصفیه شود و بلافاصله قابل استفاده نیست.

3- در ضمن فیلترهای پارچ تصفیه آب فقط تعداد محدودی از آلاینده ها را از بین خواهد برد.

4- این فیلتر ها آب را نرم نمی کنند و سختی آن را نمی گیرند